zondag 30 oktober 2011

Twee brillen doormidden in 3 dagen...

Crashte ik afgelopen woensdagochtend nog met mijn Quest waardoor mijn gloednieuwe design bril doormidden was, vrijdagmiddag ging ik schaatsen in Thialf (met reserve bril). Bij een stoppoging viel ik terwijl ik eigenlijk al stilstond en kwam keihard eerst op mijn linker heup en daarna op mijn linker gelaatshelft terecht. Beetje wazig en jawel hoor, bril nummer 2 doormidden binnen 3 dagen.

Nu blauw oog en zere heup maar verder geen vervelende medische zaken. Het leuke was wel nog dat Gerard Kemkers als een gek de schuimkussens oversprong en zo ongeveer als eerste bij me was om te vragen hoe het ging (alle nederlandse schaatsploegen waren zo'n beetje aan het trainen daar voor het NK van volgende week, Sven Kramer incluis).

Na een redelijk nacht toch gisteren de 104 km vanuit Sneek teruggefietst met wind meer tegen dan mee en een verwoed klapperend vizier van mijn racekap. In 2 uur 50 minuten was ik thuis, nog op tijd om naar de opticien te gaan om een nieuwe bril te regelen.

Vanmorgen stond de achterband lek, dus maar meteen een nieuwe Furious Fred gemonteerd, dan ben ik klaar voor de winter. Verder de klittenbandjes van mijn racekap met secondenlijm vastgemaakt en ik ben weer klaar voor de nieuwe week.

Nog bedankt voor de escorte van afgelopen donderdag trouwens mannen.

René

woensdag 26 oktober 2011

Op z'n kant gaat ie niet zo hard als gewoon rechtop

En dat is maar goed ook. Het was donker, nat, ik reed 45 km/uur en er was een flauwe bocht. Schijnbaar niet gezien, want ineens - en echt in een fractie van een seconde, zoals in de achtbaan - lag ik vanmorgen 90 graden gedraaid in een in het hoge gras voortglijdende Quest. Hoofd binnenboord houden en maar wachten tot het stopt en dat deed het.

Schade aan mijzelf: nihil. Schade aan Quest: aanzienlijk maar hij doet het nog wel. Schade aan bril: total loss.

Morgen gewoon naar Sneek en binnenkort maar weer eens een bezoekje brengen aan Jan Reus.






vrijdag 21 oktober 2011

Sneek, anyone?

Ik heb volgende week een nascholing in Sneek die begint op donderdagmiddag 27 oktober en het leek me als milieubewuste burger een goed idee om mijn reuzenfruit te gebruiken voor het transport naar de lokatie.

Tussen 13.30 en 14.00 uur wil ik in Sneek aankomen (bij van der Valk hotel) dus ik wil om iets voor 11.00 uur weg vanuit Bergen (het is ruim 100 km) en dan moet het helemaal goed komen.

Als er iemand is die zin heeft om mee te fietsen met gangetje 40+ km/uur, laat het dan weten en kom rond 10.30 naar mij toe voor koffie, waarna de fietstocht. Retour overigens is zaterdagmiddag rond 13.30 voor de Friezen onder ons die ook wat te doen willen hebben op zaterdag.

René

dinsdag 18 oktober 2011

Lek, LEL, lek en weer lek

Bij kilometerstand 2100 vond ik mijn linker voorband lek op zaterdagochtend (de dag voor de LEL). Het was het eerste lek met mijn nieuwe Quest. Nieuw (nou ja oud geplakt) binnenbandje erin en weer volop fietsplezier zondag op weg naar Lelystad. En toen de LEL. Mijn eerste.

Rijders meeting, heel fijn, want dan hoor je waar je op moet letten enzo. Niets over transponders echter en ik als beginneling in het racen (het was mijn eerste race) wist niet dat we die nodig hadden. Anyway, van start in de middenmoot en continu tussen de 55 en 60 km/uur gereden. Lekker, hele tijd andere Questen, Strada's en tweewielers ingehaald. Bij het viaduct, zo'n 100 meter voor het keerpunt, voelde ik de Quest dweilen (vloog bijna tegen de betonnen brugleuning aan) en dat was einde LEL. Lekke voorband wederom linksvoor, naar later bleek op een ander plekje. Zat op een gemiddelde snelheid van 53 komma nogwat kilometer per uur.

Terugweg na bandenplak ging niet zo voortvarend en ik werd zelfs door 2 Questen ingehaald. Bij terugkomst bleek dus ook nog dat er sowieso geen tijdregistratie was voor mij vanwege de vergeten transponder.

Toen ik vanmorgen bij windkracht 7 en slagregens toch de keus voor de Quest maakte, stond de achterband lek. Lek 3 in 4 dagen! Toen maar de auto gepakt en morgen maar eens kijken wat het euvel is.

Volgend jaar beter!

donderdag 13 oktober 2011

Proefritje over de dijk

Mijn vrouw is op het lumineuze idee gekomen maar eens een Wellness weekend te organiseren en wel aankomend weekend. Dit vindt plaats in Emst op de Veluwe.

Ik heb, zoals dat gebeurt in relaties, onderhandeld en er is uitgekomen dat ik zaterdag ochtend op de fiets naar Emst ga via de dijk Enkhuizen - Lelystad en dan zondagmorgen van Emst naar Lelystad fiets om mee te doen aan de LEL. Dit zal mijn prestatie zondag niet ten goede komen maar ik heb geen tijd om te verbeteren van vorige jaren dus ik doe het toch maar gewoon zo.

Heeft er iemand zin (Wim S.??) om alvast een krachtmeting te doen op zaterdagochtend, alleen Enkhuizen - Lelystad dan? Ik wil om een uur of 8 uit Bergen vertrekken.

dinsdag 11 oktober 2011

To LEL or not to LEL

Ik heb me vorig jaar voorgenomen mee te doen met de LEL dit jaar. Ga het dus ook maar doen denk ik, alhoewel ik zo'n wedstrijd wel een beetje eng vind. Waarom weet ik niet trouwens.

Vandaag met windje 5 opzij maar eens wat sprintjes getrokken. Kwam tot 61 km/u en een gemiddelde uiteindelijk van 42.6 km/u over ruim 33 km van Den Helder naar Bergen inclusief kruispunten, rotondes, haakse bochten enz.

Ik ga morgen nog een retourtje Bergen - Den Helder doen en ik neem mij voor om op lange rechte stukken van 3 a 4 km te proberen 55 km/u te rijden. Ik hou jullie op de hoogte.