zaterdag 31 augustus 2013

Hoe krijg je een vrouw in een Quest?

En dan mijn vrouw Géke in het bijzonder. `Als ik in zo´n ding ga rijden dan moet ie wel een beetje elegant zijn en jouw banaan (Quest) is zo groot, ik wil liever in een XS, die is wat lieflijker.`

Maar waarom zo´n fiets voor iemand die niet van fietsen houdt? Nou dat komt zo, ze komt ook gezellig bij me in Den Helder werken, wil lekker wat sporten en een paar kilo´s kwijt en kwam zomaar met het voorstel om ook maar in een Quest of zoiets te gaan rijden.

Derhalve heeft ze twee weken geleden de XS geprobeerd bij Velomobiel.nl. Erin geen probleem, ze ging erin als een kurk in een fles. Eruit, nou ja, wel eens een kurk UIT een fles gehaald? Ik heb er een video van maar die zal ik maar niet plaatsen. Het was wel heel grappig.

Daarna heeft ze nog een Strada en een Mango uitgeprobeerd en gisteren is ze naar de concurrent Alligt geweest om de A4, A6 en Sunrider uit te proberen. Sunrider vindt ze helemaal geweldig, vooral met die trapondersteuning.

Als Quest lover kan ik daar natuurlijk niet zo goed tegen. Want waarom een Sunrider als je een Quest kunt rijden? Vandaag dus maar eens aan de slag gegaan. Lesje Quest aan lengte aanpassen in de praktijk gebracht. De as moest zo ver terug dat ik ook de kettingbeschermer moest verwijderen. Ketting ingekort, stoeltje opgehoogd en gaan met die banaan. Al met al bijna 2 uur geklooi.

Waar ze onlangs trots aankondigde dat ze wel 22 km per uur (!) had gereden met de diverse velomobielen, reed ze nu in mijn Quest, volledig ongetraind, met 30 km per uur pal tegen windkracht 5 in langs de N9. Ik er hijgend achteraan op mijn gewone fiets (er vanuit gaand dat ze toch wel niet zo hard zo gaan) maar ze verdween al snel uit het zicht en scoorde uiteindelijk een topsnelheid van 36 km per uur.

I rest my case. Het lijkt mij duidelijk. Zelf vindt ze de Sunrider nog steeds zo mooi... Ik ontvang graag nog wat steunende commentaren van jullie over waarom de keuze toch echt niet moeilijk zou moeten zijn en we per direct op zoek moeten naar een tweedehands Quest.