donderdag 8 september 2011

Beetje veel wind deze week...

Maandag heen, vanavond pas terug. Intussen wel met de auto heen en weer geweest, maar het gebeurt niet vaak dat ik zoveel dagen niet kan fietsen omdat het gewoon te hard waait. Dinsdag uitschieters tot windkracht 10, maandagochtend toen ik wel kon fietsen ging het maar net goed (6 met uitschieters naar 7). Wat mij betreft is een vette 6 nog steeds het maximum, tenzij ik natuurlijk iets doe zoals Jan Reus, wat ik net op de blog van Wim zag. Heb vanavond stukje me alleen door de wind laten duwen, ging nog 25 km/uur en het leek zelfs harder te gaan schuin tegen, maar dat zal ik me wel verbeeld hebben.

Intussen wel een probleempje met mijn Quest. Hij loopt aan. Rechts voor, daar ben ik nu achter gekomen. Maar hoe en waarom? Geen idee. Heb al de door Velomobiel meegeleverde binnenband vervangen voor een minder bobbelig exemplaar en toen ging het even goed, maar na korte tijd hoor ik toch weer een lichte aanloper. Ik heb nu al een paar dingen geprobeerd: vandaag dacht ik het gevonden te hebben. Ik dacht dat één van de schroefjes van de bidon houder de oorzaak waren, dus keurig afgezaagd. Geen verschil. Toen dacht ik dat het het zwarte kunststof omhulsel was die om het frame bij het wiel heen zit en naar boven loopt in de wielkast. Afgeplakt met duct tape, maar ook geen verschil. Nu weet ik het nog steeds niet. De band lijkt nergens beschadigd dus volgens mij is het maar een miniem contact maar het is wel vet irritant. Heeft iemand nog ideëen? Er zitten wel schroeven bovenop de wielkasten. Zijn die om de hoogte van de wielen in de kasten af te stellen? Als dat zo zou zijn dan moet ik die maar wat losser zetten als dat kan om meer ruimte te genereren. Misschien dat dat helpt. Anyway, suggesties welkom.

Door paar dagen niet fietsen nu nog maar 984 op de teller. Morgen door de 1000 heen.

3 opmerkingen:

 1. Is de sporing wel goed? Mijn Quest (439) had ook een tijd last van een soort aanloopgeluid rechtsvoor, vooral als ik naar links stuurde. Ik kwam er pas achter toen de rechterband veel meer versleten was dan de linker. Na controle en bijstellen van de sporing geen last meer gehad van dit geluid.

  Overigens heb ik in het begin linksvoor af en toe een echt aanloopgeluid gehoord, maar dat kwam van de tellerkabel die aanliep tegen de band. Rechtsvoor kan dat natuurlijk niet de oorzaak zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik denk het wel. Wat ik vergeten ben te melden is dat ie alleen aanloopt als ik er in zit (of als ik druk uitoefen op de rechter voorkant) maar dan ook de hele tijd, maakt niet uit of ik naar links of naar rechts of rechtdoor stuur. Dat doet me vermoeden dat het misschien toch wat met de wielkast te maken heeft. Maar zoals gezegd, ik ben er nog niet achter.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dag René. De moeren op de wielkast zijn de borgmoeren van de veerpoten. Gewoon even langskomen als het niet vanzelf overgaat. Groeten Kees

  BeantwoordenVerwijderen