woensdag 10 oktober 2012

De politie op je hielen

En ja hoor, heb ik een keer haast, zitten er 2 motoragenten achter me aan. Nou ja, eerst gewoon achter me, later pas achter me aan. Ik reed in de bebouwde kom in Julianadorp met 52 km/uur, ook nog even een rotonde over met gezwinde spoed, toen weer versnellen tot 50 km/uur en ja, toen haalde agent nummer 1 mij toch in en gebaarde me naar de kant te gaan.

Welles nietes over het niet op de weg mogen ("als ik het zeg dan is het zo", zei oom agent), toen vertelde hij mij dat hij mij een bekeuring ging geven en dat ik in beroep kon gaan als ik dat wilde. Vervolgens vertelde ik hem over de 3 wielen en de 75 cm en toen voelde ie nattigheid. Hij wilde mijn naam en nummer noteren om e.e.a. uit te zoeken. Meetlint kwam nog tevoorschijn en ja, "ruim gemeten" was mijn Quest inderdaad 76 cm breed. Toen ik een foto wilde maken stelde hij dat niet op prijs, dus maar niet gedaan.

Hij gaat me bellen zei ie, hoe dan ook. Artikel 2 kende hij wel, het juiste lid was mij en hem zeker ontschoten. Ik wacht af...

8 opmerkingen:

 1. Hoe haal je het ook in je hoofd....... met zo'n snelheid hoor je op het fietspad thuis! Veel veiliger.

  Zoiets zal hij gedacht hebben?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hahahaha, geweldig verhaal, dan deed ik het nog netjes gisteren. Gewoon mijn fiets geparkeerd voor een geparkeerde politiebus die voor de deur stond...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja dat is lachen, gewoon laten schrijven en in beroep gaan als zo gauw je het verbalisanten nummer weet maar als hij slim is zal hij meteen seponeren, ze zijn bij justitie ook niet gelukkig met zulke blunders.

  Vol verwachting klopt ons hart.......

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. maar dat geeft weer zo veel werk
   de politie zou het nu toch eindelijk horen te weten

   Verwijderen
 4. Ik ben in totaal nu een keer of 5 aangehouden door de dienders, één van de laatste keren maakte ik de opmerking "Weer een agent die de regels niet kent" en dat was bijna net iets te eel van het goede. Maar het is alle keren vermakelijk vooral als ze een beetje op hun strepen gaan staan. Geweldig zulke ervaringen

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heb ik ook een keer meegemaakt op een provinciale weg in de buurt van Ommen. Ik heb wel 15 minuten lang met een motoragent staan praten. Hij was ervan overtuigd dat hij mij kon bekeuren, terwijl ik uit bleef leggen dat het verspilde energie was. UIteindelijk heeft hij al mijn gegevens opgenomen en hij zou het uitzoeken en mij daarna een bekeuring opsturen. Heb nooit een bekeuring gezien, wel een e-mailtje waarin hij vertelde dat ik gelijk had en dat hij het door zou geven in zijn rajon. In hetzelfde mailtje schreef hij ook dat ik het mailtje uit kon printen en kon gebruiken als ik ooit weer aangehouden zou worden door een andere agent.

  2 jaar geleden werd ik nog door elke agent aan de kant gezet. Tegenwoordig laten ze me gelukkig met rust.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dag Jan,

   Dat mailtje mag je wel aan mij doorsturen (info@mavawa.com), dan bewaar ik er een afdruk van aan boord. Handig in voorkomende gevallen :-)

   Verwijderen
 6. I have one of the few Quest XS's in the UK and have been stopped twice by the police since June 2012. Our rules are different here- the only roads NOT allowed are full motorways (M1, M6 etc_) Not all the public know this though but fortunately the police do- in both cases they admitted that they were just curious how I could go so fast without an engine!

  BeantwoordenVerwijderen