donderdag 2 september 2010

Na rondje Ierland rondje Australie? Misschien toch maar niet.






Ten eerste natuurlijk omdat het eiland Australie nogal groot is, maar ten tweede omdat, ondanks wel schattig aandoende pogingen van de overheid, het toch allemaal een beetje knullig is en vooral levensgevaarlijk.

In de krant woedt overigens op dit moment een discussie omdat men dreigt het dragen van een helm verplicht te maken. Aan de ene kant zeggen de voorstanders hiervan dat het veiliger is, aan de andere kant zeggen de tegenstanders dat het een beetje een belemmering zal vormen om snel meer fietsers te krijgen omdat het toch weer wat meer moeite is om even de fiets te pakken (hier kan ik me wel wat bij voorstellen). Een Quest lijkt me hier al helemaal lachen trouwens.

Op die vluchtstroken die als fietspad dienstdoen (zoals je op de foto's ziet, de auto's mogen daar 110 rijden) heb ik wel wat fietsers gezien. Ze zullen wel vaak een lekke band hebben want er ligt allemaal debris enzo op. Nederland heeft het toch maar goed voor mekaar.

Ik kan toch eigenlijk niet wachten tot ik weer terug ben in Nederland en weer kan gaan met die banaan!

3 opmerkingen:

  1. Beste Rene'. Volgend jaar gaat de rit in september naar de Vogezen, met bezoek aan de Grand-Ballon ? Nog veel plezier Down-Under. Groeten Kees.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wel een beetje genieten he daar in die regionen.
    Kus van de Kat

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ja hoor dat komt helemaal goed. Morgen dolfijnen kijken! René

    BeantwoordenVerwijderen