zondag 5 december 2010

Sneeuwkettingen voor de Quest?

Moet toch even mijn verslag kwijt van mijn rit van Den Helder naar Bergen gistermorgen om 8 uur. Het was de rit dat ik eindelijk door de 10,000 km zou gaan. Het was na een nachtdienst waarin mij maar 2 uur slaap was gegund. De assistentes en mijn collega huisarts verklaarden me voor gek dat ik met de fiets naar huis ging en ze hadden helemaal gelijk bleek al snel.

Het begon al op het parkeerterrein van de huisartsenpost, waar mijn achterwiel rond ging maar er verder niets gebeurde. Uiteindelijk kwam er wat beweging in de fiets maar veel harder dan 15 km/u ging het niet tot aan Julianadorp met een constant slippend wiel.

Aldaar aangekomen ging het helemaal fout. Eerst moest ik de Quest al uit om 'm door een hoop sneeuw te duwen om van het fietspad op de weg te komen, daarna nam ik de (verkeerde) beslissing om niet de hoofdweg te volgen en toen heb ik echt wel 20 minuten over 1 km weg gedaan, fietsend met 4 km/u of duwend met 5 km/u in de windkracht 6 wind met windchill min tig.

Bij de N9 aangekomen en tot aan huis was het wel prima bereidbaar en uiteindelijk was ik na anderhalf uur met bijna bevroren tenen thuis.

Misschien dat velomobielonderdelen.nl wat sneeuwkettingen kan leveren?

2 opmerkingen:

  1. er zijn winterbanden met extra profiel die wel goed met sneeuw schijnen te werken

    gr marcel,

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hi René,
    Ik denk dat je met een Schwalbe Furious Fred met anti-lek uitstekend uit de voeten kunt. Die zijn gewoon overal te koop of te bestellen bij Velomobiel.nl.
    Groeten,
    Wim

    BeantwoordenVerwijderen