donderdag 26 mei 2011

Met 60 km/uur door de 15.000 grens heen

En jawel, na ruim 15 maanden vloog ik vanmorgen met net iets boven de 60 km/uur de 15.000 kilometer grens door. Met racekap en licht briesje mee, maar nog niet in een Carbon Quest.

Ga binnenkort toch eens even proberen die 72 km/uur van Wim te halen...

maandag 16 mei 2011

Racekap en harde wind

Ik twijfelde gisteren of ik vanmorgen wel met de racekap op moest fietsen, want de wind zou 6 Beaufort zijn met windstoten tot 7. Vond ik een beetje eng want ik was bang dat ik omver geblazen zou worden, zeker omdat de wind dwars op de fiets stond.

Uiteindelijk toch maar de stoute fietsschoenen aangetrokken en veilig in Den Helder aangekomen, wel onderbroken door een lekke voorband bij 't Zand (en ja hoor, het regende natuurlijk ook). Ik moet zeggen dat het wel eng was om met deze wind te rijden, maar meer doordat ik niet wist wat ik moest verwachten en me afvroeg of het wel veilig was. Het ging net, maar met windje 7 zou ik het niet meer wagen.

Advies: windje 6 met racekap kan wel, maar met meer wind zou ik het niet doen.

Terugweg waaide het iets minder hard, dus was het een gezapige 45 km/uur in alle rust zonder windruis met de vingers in de neus ondanks windkracht 5 tegen.

En tenslotte, voor diegenen die nog geen racekap hebben...WAAR WACHT JE NOG OP???!!

vrijdag 13 mei 2011

Racekap ervaringen

Ik moet natuurlijk even mijn ervaringen delen van de afgelopen 2 retourtjes Bergen - Den Helder met de racekap.

Na afloop vind ik steevast een plasje water in de Quest. Dat water heb ik uitgezweet want warm is het wel. Maar met het vizier op een klein kiertje voel je al lekkere verkoeling zonder dat de windruis toeneemt.

Het is ook wel stil in de Quest, alhoewel ik nu merk dat het geluid van de ketting door de kettingbuis de stilte nog het meest verstoort.

Windgevoeligheid is wel iets toegenomen. Gisteren zijwind 4 en dat voelde ik al. Niet in de snelheid overigens, want die was gewoon 47 km/uur op z'n boerenfluitjes. Met de kap ga ik dus inderdaad zo'n 5 km/uur sneller, want meestal deed ik 42 km/uur met tegenwind.

Zicht is ook prima en reacties van medeweggebruikers net zo. Ik zou voor de grap toch eens een zwaailicht moeten aanbrengen op de Quest.

Samenvattend, geweldige vinding die racekap en nu gewoon standaard rond of onder de 48 minuten op het werk of thuis. Kan ik weer wat langer slapen 's morgens...

donderdag 12 mei 2011

Eerste retour Den Helder met racekap

En wat een ervaring het was. Ten eerste al die verbaasde blik in de ogen van mijn medeweggebruikers bij de aanblik van mijn futuristisch uitziend voertuig. En dan binnen de Quest die oorverdovende stilte, nou ja, relatief dan toch wel.

Vanmorgen nauwelijks wind en wat er stond was in de rug. De Quest bracht mij naar mijn werk in 48 minuten. Vanmiddag schuin tegenwind, windkracht 4, thuis in 48 minuten ('s morgens ben ik altijd traag), vaak toch rond de 47 km/uur met wind tegen, da's wel sneller dan gewoonlijk.

Derhalve, prima ervaring, wel wat warm en zweterig maar de onlangs geinstalleerde koud watermachine in mijn wachtkamer maakt veel goed.

woensdag 11 mei 2011

Racekap: waar komt de wind nu vandaan?

Vandaag de racekap opgehaald met Wim. Eerst vanuit Den Helder met gangetje 55 km/uur naar Den Oever en vervolgens terrasje met koffie gepakt in Medemblik. Net buiten Medemblik kwamen we Kees en Pé tegen die de andere kant op gingen. Na deze korte rendez vous vervolgden we onze weg naar Hoorn waar de racekap op me wachtte.

Het voelde een beetje benauwd in eerste instantie maar al gauw moest ik Wim vragen waar de wind vandaan kwam want ik had het idee dat het windstil was. Het was dus windje 4 recht op kop. Wat een geweldige vinding!

Morgen eerste woon-werk rit, ben benieuwd.

zondag 8 mei 2011

Quest 396 te koop

Het is bijna zover. In juli wordt mijn nieuwe Carbon Quest afgeleverd en dus ga ik na 16 maanden al weer afscheid nemen van Quest 396.

De Quest is nieuw aan mij afgeleverd door Velomobiel op 13 februari 2010. Als niet standaard opties zitten er extra grote remtrommels in, een tweede spiegeltje en een groter voorblad (57) dan standaard. Alle gebruikelijke zaken zoals LED verlichting, een B&M Cyo koplamp, NiHm accu met lader, LED richtingaanwijzers, toeter en bel zitten er verder op.

Ik gebruik de Quest bijna dagelijks voor woon-werkverkeer van Bergen naar Den Helder. Zowel thuis als op het werk staat hij overdekt. De kilometerstand is ruim 14000 op dit moment, in juli zal dit ruim 16000 zijn.

Ik heb er geen aanrijdingen mee gehad of schuivers mee gemaakt. Er is wel wat kleine lakschade rechts voor door een agressief hondje. Dit zal onzichtbaar gerepareerd worden voor verkoop. Technisch is de Quest ook in prima staat. Voor verkoop zal ie nog in service gaan bij Velomobiel.

Dat ie hard kan kun je lezen in mijn blog, met een top van 65 km/uur op de vlakke weg (wel wind mee).

Geïnteresseerden kunnen bieden door een reactie achter te laten of me te emailen. Hoogste bieder mag 'm hebben.