zaterdag 31 augustus 2013

Hoe krijg je een vrouw in een Quest?

En dan mijn vrouw Géke in het bijzonder. `Als ik in zo´n ding ga rijden dan moet ie wel een beetje elegant zijn en jouw banaan (Quest) is zo groot, ik wil liever in een XS, die is wat lieflijker.`

Maar waarom zo´n fiets voor iemand die niet van fietsen houdt? Nou dat komt zo, ze komt ook gezellig bij me in Den Helder werken, wil lekker wat sporten en een paar kilo´s kwijt en kwam zomaar met het voorstel om ook maar in een Quest of zoiets te gaan rijden.

Derhalve heeft ze twee weken geleden de XS geprobeerd bij Velomobiel.nl. Erin geen probleem, ze ging erin als een kurk in een fles. Eruit, nou ja, wel eens een kurk UIT een fles gehaald? Ik heb er een video van maar die zal ik maar niet plaatsen. Het was wel heel grappig.

Daarna heeft ze nog een Strada en een Mango uitgeprobeerd en gisteren is ze naar de concurrent Alligt geweest om de A4, A6 en Sunrider uit te proberen. Sunrider vindt ze helemaal geweldig, vooral met die trapondersteuning.

Als Quest lover kan ik daar natuurlijk niet zo goed tegen. Want waarom een Sunrider als je een Quest kunt rijden? Vandaag dus maar eens aan de slag gegaan. Lesje Quest aan lengte aanpassen in de praktijk gebracht. De as moest zo ver terug dat ik ook de kettingbeschermer moest verwijderen. Ketting ingekort, stoeltje opgehoogd en gaan met die banaan. Al met al bijna 2 uur geklooi.

Waar ze onlangs trots aankondigde dat ze wel 22 km per uur (!) had gereden met de diverse velomobielen, reed ze nu in mijn Quest, volledig ongetraind, met 30 km per uur pal tegen windkracht 5 in langs de N9. Ik er hijgend achteraan op mijn gewone fiets (er vanuit gaand dat ze toch wel niet zo hard zo gaan) maar ze verdween al snel uit het zicht en scoorde uiteindelijk een topsnelheid van 36 km per uur.

I rest my case. Het lijkt mij duidelijk. Zelf vindt ze de Sunrider nog steeds zo mooi... Ik ontvang graag nog wat steunende commentaren van jullie over waarom de keuze toch echt niet moeilijk zou moeten zijn en we per direct op zoek moeten naar een tweedehands Quest.


9 opmerkingen:

 1. Rene,

  Eigenlijk is de kop van je bericht verkeerd, hoe krijg je een vrouw uit een Quest :-).

  Geloof me na een tijdje gaat het vanzelf, deze ervaring heeft Astrid met haar Strada :-)

  Herman

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi René en Géke,
  Ik ben zelf ook helemaal verslingerd aan de Quest, maar één advies, overleg samen met Cees Rozendaal. Die kwam 5 jaar geleden bij mij en had toen nog kijk op een ander type maar is ook echt bekeerd, het gaat niet om de buitenkant maar puur de rij kwaliteit en dan scoort de Quest zeker aan de top.

  Gr.Pé

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dan ook weer komt de Quest niet met trapondersteuning en zijn er mensen geweest die een Quest snel weer verkocht hebben....vooral door mensen die nooit fietsen.

  Om een niet-ondersteunde velomobiel lekker te kunnen rijden moet je wel een paar maanden ligfietspieren ontwikkelen, wat het nodige ongemak vergt. Sommigen - vooral niet fietsers - hebben dat er toch niet voor over. Voor stof verzamelen zijn Quests te duur dus wordt de velomobiel doorverkocht.

  Nu vind ik zelf de Sunrider ook niet zo, maar hij heeft wel trapondersteuning. Dat kan net zijn wat velomobielrijden voor een iets minder fietsfanaat net leuk maakt.

  Niet belangrijk is in welke mate je zelf vermogen levert, maar of je je voertuig daadwerkelijk gebruikt en daar plezier van hebt.

  Ik zou dus de Sunrider niet zomaar afserveren.

  Indien je haar toch in een Quest of Strada wilt hebben moet je haar achter de broek zitten de eerste weken/maanden regelmatig ermee te fietsen, maar niet te ver en niet te hard. Echt niet. Eens de beenspieren gewend raken aan de massa en trappositie verdwijnt het ongemak. Dan kun je grote ritten en vakanties doen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor je/jullie reactie(s),leuk om te lezen en ook leerzaam. Ik hou wel van snelle sporten zoals bijv. Skiien, paardrijden en windsurfen. Alleen is het al een tijd geleden dat ik deze sporten beoefend heb. Nu doe ik 1x per week aan Aeronatics of Zumba.En 1 x per week Body & balance. Na de 17 km van gisteren was ik niet extreem moe, maar 33 km naar Den Helder-Zuid op gemeten tempo ga ik zeker niet redden.
   Wil zo nog een rondje doen met de Quest. Door de adviezen ga ik de sunrider ook niet direkt afserveren, maar die komt met ondersteuning niet boven de 27 km pu uit. Dus doe ik er altijd langer over dan een uur. Misschien dat dat dan weer tot een ander soort van demotivatie kan leiden? Wat gaat het worden??
   Ik vind het wel spannend, ook met het oog op het prijskaartje aan de velomobielen. Hartelijk groet aan alle velomielriders van Geke!

   Verwijderen
 4. Als geld geen probleem is dan maakt het niet uit wat je koopt, Maar is dat wel schaars dan is een Quest de beste koop, je kunt hem altijd doorverkopen en je valt er financieel geen bult aan. Met de andere merken/type's ligt dat wat lastiger, omdat ze niet zo populair zijn.
  Gr. en succes

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Om wat tegengas te geven: probeer eens de ondersteunde Mango...
  Tweedehands is het aanbod in Quests wel het grootst, dat staat buiten kijf.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ah Jan, ze is al om. Gaat gewoon voor een Quest. We zijn ermee bezig...

  René

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Denk eraan dat een Strada veel wendbaarder en bochtstabieler is dan een Quest en tot ~40 km/u nauwelijks in snelheid verschilt bij gelijk vermogen. De Quest wordt pas merkbaar efficienter boven de 40 km/u...en daarvoor moet je heel hard trappen ;-)))

  De gemiddelde kruissnelheid voor velomobielrijders is zo'n 27-36 km/u...

  Een Quest is misschien mooier ( kwestie van smaak ) maar met een bochtstraal van minimaal 12 meter niet direct praktisch...de enorme bochtstraal is iets waaraan je went, maar het blijft je wel in veel wegsituaties wel hinderen. Een Quest koop je rationeel omdat je graag en vaak harder rijdt dan 40 km/u, of emotioneel omdat je hem uiterlijk veel mooier vind ;-))

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hey Rene,

  als jullie zin hebben mogen jullie ook een keer proef komen rijden in de nieuwe Vrijwiel Solo. Het is geen Quest, hij is veel wendbaarder en een stuk goedkoper en ookal is hij niet precies even snel als de Quest is hij toch ook niet langzaam te noemen. Kijk eens op www.vrijwiel.blogspot.com dan hoor ik graag van jullie.
  Olaf :)

  BeantwoordenVerwijderen