donderdag 18 juli 2013

Mooie dag voor m'n jaarlijkse crash

Het was weer eens zover vandaag. Moest naar een bruiloft op het strand vanavond dus op tijd thuis zijn om daarheen te gaan. Mooi weer, windje in de rug en met gangetje 55 km/uur (top van 59 km/uur) langs de N9 van Den Helder naar Bergen.

D'r zijn wat bochtjes en er is er ééntje waar de ventweg overgaat in een fietspad en ik het fietspad op moet naar links. Ik moet daar vroeg remmen want op de weg die ik moet oversteken naar het fietspad liggen altijd kiezeltjes en als ik daar rem dan glijd ik door. Ik remde wel op tijd maar reed toch nog te hard en toen ik voorbij de kiezeltjes was remde ik nog wat bij. Ik gleed echter alsnog door en moest flink bijsturen om niet 3 meter lager in de sloot te belanden (dat was wel een beetje eng, wat als ik nog meer had bijgestuurd en ging rollen en op de kop in de sloot en.....).

Het werd dus (niet voor de eerste keer) een Quest op zijn kant in het hoge gras. Racekap belandde gelukkig ook net niet in de sloot, zit wel scheurtje in, maar dat zal de functie niet belemmeren. Quest was totaal ongedeerd behalve de spiegel die eraf vloog, maar er nu al weer op zit. Ikzelf snij / schaafwond rechts maar verder geen verwondingen. Ik denk dat ik tegen de instapgat rand ben gestoten. Binnenkort toch maar eens met rubber gaan bekleden.


En heel veel aanspraak op de bruiloft met allemaal leuke mensen, dat dan weer wel!

Ik heb sinds een paar maanden contactlenzen (nou ja dat wil zeggen alleen links heb ik er maar 1 nodig). Eén van de redenen om voor lenzen te gaan was dat mijn bril telkens stuk ging bij ongelukjes met de Quest, schaatsen, of gewoon door met armen zwaaiend kind op je nek in de Efteling. Lens bleef keurig zitten, bril zou ongetwijfeld weer gesneuveld zijn.

Moraal: beetje rustiger de bocht door enzo.

12 opmerkingen:

 1. Oeps niet best. Is de racekap niet erg warm?
  Hgr peter 533

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, wel warm, maar wel weinig windgeruis en wat meer snelheid, dus ik rijd toch altijd standaard met de kap op.

   Verwijderen
 2. HI René,
  Maar een geluk dat je altijd een dokter in de buurt hebt :).
  Alle gekheid op een stokje, wanneer word je een keer brokkenpiloot af?
  Alle lessen zijn nu toch al wel een keer geleerd?
  Hoe dan ook, weer redelijk goed afgelopen.
  Groeten,
  Wim

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou het laatste incident was al weer bijna 2 jaar geleden, dus op zich valt het wel mee...

   Ik denk wel dat ik een inschattingsfout heb gemaakt gisteren. Omdat mijn basis snelheid zo hoog lag, had ik zelfs na remmen nog een relatief hoge snelheid. Daarbij moest ik mijn remmen ook eigenlijk weer wat strakker afstellen, gisteravond (kalf, verdronken, put demping verhaal) meteen gedaan.

   Verwijderen
 3. hoi die rene,

  "gelukkig " was het een graslanding" en valt de schade mee!!! hopelijk is het de laatste keer!!

  beekie rijd inmiddels anderhalf jaar crah-vrij...
  was van plan dit een tijdje vol te houden:P 2x achterelkaar een fiets crahen... dat opende bij mij wel de ogen en ben nu veel voorzichtiger...

  goed moraal en werkt prima--- weet ik uit ervaring van de afgelopen 1,5 jaar

  sportieve groeten beekie


  BeantwoordenVerwijderen
 4. Southpark mode:
  I guess we learned something today...

  Maar goed dat je onderweg geen paal ofzo tegenkwam zoals een andere questrijder een keer, dan had je er een stuk minder fraai bijgezeten.

  Onbekende bochten zijn wel altijd tricky als je op plaatsen komt waar je niet bekend bent of niet vaak komt.

  Sterkte met herstellen van jezelf en je quest en racekap.


  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tja, het is alleen geen onbekende bocht, dus ik moet het nu toch even bij mezelf zoeken...

   Verwijderen
 5. Elk jaar een crash dat is geen prettig vooruitzicht.
  Nog een geluk dat je niets bent tegengekomen in de berm.
  Goed herstel gewenst.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je. Bij nader inzien was het laatste incident al weer bijna 2 jaar geleden dus eigenlijk valt het wel mee. Ik probeer de gewoonte ook wel te doorbreken!

   Verwijderen
 6. Hoi René,
  Je moet het ondertussen toch weten waar de "gevaarlijke" knikken in het fietspad zijn. Alle dagen op en neer naar de marinestad is wel de manier om snelheid op te doen maar ietsrustiger geeft minstens zo'n kick en meestal blijf je dan ook redelijk schadevrij .maar wees gerust als je wat ouder bent komt het die berusting vanzelf en is snelheid minder belangrijk, hoewel een beetje gang maken kan nooit geen kwaad.
  Gr.Pé

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja ik weet het. Het ging gewoon zo onwijs hard door combinatie van wind, conditie en een beetje haast dat ik me verkeek op de remweg. Wel weer leermoment. Als die Velotilt eenmaal uitkomt mag ik helemaal wel uitkijken...

   Verwijderen