vrijdag 2 juli 2010

Zal een Quest op de rijbaan nu nooit meer staande gehouden worden in Noord-Holland?

Vanavond na de voetbalwedstrijd met 2 bier achter de kiezen met een rotgang van Den Helder naar huis gereden. Bij een rotonde in Den Helder even hard naar de politie getoeterd qua viering van de overwinning van Oranje. Ik kreeg geen reactie. Toen met gangetje 49 km per uur naar Julianadorp, met name om een snorfietser (zonder helm dus), die maar 25 mag maar 45 ging, even te laten zien hoe je fit kan blijven EN snel kan gaan.

In de bebouwde kom van Julianadorp met mijn 3-wielige fiets breder dan 75 cm zo´n 50 meter voor de politie auto vanaf het verplichte fietspad de weg op geschoten met 45 km per uur en toen kreeg ik wel een reactie van de politie. Het was (uiteraard) een Stop - Politie teken. Nog een beetje treiterend 200 meter doorgereden wel met mijn richtingaanwijzer uit en toen keurig op het fietspad geparkeerd. `Dat was niet zo´n slimme actie he´, zei het blondje. `Hoe bedoelt u?`, vroeg ik. `Nou, op de rijbaan rijden terwijl hier een verplicht fietspad is.` De rest van het gesprek laat zich raden. Maar...ze heeft wel beloofd na het uitgezocht te hebben een algemene email aan het gehele politiekorps van Noord-Holland Noord te sturen met de relatie tussen artikel 2 en de Quest. Volgens mij heb ik hier iets bereikt vandaag.

5 opmerkingen:

 1. Beste René. Zo'n situatie heb ik ook aan de hand gehad in de zelfde regio. De agent beloofde van alles, maar niets meer van gehoord.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nou in dat geval zal ik het over tijdje eens checken. Zo af en toe heb ik wel eens iemand van het korps op mijn spreekuur.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Toch had ze een wel beetje gelijk met geen slimme actie , alleen dan niet over het verplichte fietspad maar over het 50 meter ervoor schieten , als de auto 10 km/uur harder gaat als jij en jij door de stuuractie iets afremt dan kun je de gevolgen misschien wel raden als ook de agenten niet opletten door warmte cq einde dienst gedachten.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nee maar daar ging het haar niet om. Bovendien reden we ongeveer even hard en volgens mij waren ze ook wel iets verder dan 50 m achter mij toen ik de weg op ging. Ik kijk wat dat betreft altijd wel keurig uit bij invoegen.

  BeantwoordenVerwijderen